Bonnier Carlsen, 2018-02-12

Boken Liten delas ut på internationell konferens

En engelsk version av barnboken Liten kommer att delas ut på en internationell högnivåkonferens om våld mot barn. Brottsoffermyndigheten har tagit fram boken i samarbete med bokförlaget Bonnier Carlsen och författaren och illustratören Stina Wirsén.

Sveriges regering står som värd för högnivåkonferensen Agenda 2030 for Children, End Violence Solutions Summit i Stockholm den 14–15 februari 2018. Till mötet är ministrar från 75 länder, ungdomsdelegater och högnivårepresentanter från FN-organ, civilsamhället, akademin och näringsliv inbjudna. Bland deltagarna finns bland andra statsminister Stefan Löfven, H.M. Drottning Silvia och vice generalsekreteraren för FN, Amina Mohamed. Syftet med konferensen är att dela goda erfarenheter och nya lösningar i arbetet mot våld mot barn.

Brottsoffermyndigheten har på uppdrag av regeringen översatt boken Liten till engelska. Den har titeln Little och kommer att delas ut till deltagarna på konferensen.

− Vi hoppas att boken ska komma till användning även i andra länder. Det är många barn som är med om brott. Boken är ett bra stöd för att prata med barn om hur de mår och att det finns vuxna som kan hjälpa dem, säger Annika Öster, generaldirektör vid Brottsoffermyndigheten.

Läs och lyssna på boken Liten på svenska och engelska.

Läs mer om konferensen.