Bonnier Carlsen, 2021-01-25

Foto: Stefan Tell

Boken som inte vill bli läst tilldelas Adlibrispriset

Boken som inte vill bli läst av David Sundin tilldelas Adlibrispriset i kategorin Årets barnbok 0–6 år. Boken röstades fram till av bokälskare runt om i Sverige och röstningen skedde mellan 16 november–8 december 2020. Engagemanget för 2020 års Adlibrispris var stort och omkring 30 000 personer var med och röstade fram de vinnande böckerna!

Om Boken som inte vill bli läst

Komikern och tv-profilen David Sundins Boken som inte ville bli läst är en humoristisk bilderbok för alla barn som behöver hjälp av vuxna eller andra läskunniga för att läsa sina böcker. Eftersom den här boken absolut inte vill bli läst så kommer den att krångla och krumbukta sig till barnens stora glädje: bokstäverna försvinner, boken försöker stänga sig, brännas och utsätta den som läser högt för allt möjligt bus för att förmå den att lägga ifrån sig boken.

Om David Sundin

David Sundin är före detta copywriter och skribent, numera manusförfattare, komiker och skådespelare. Han har den senaste tiden medverkat i TV-program som Bäst i Test, Sommarskuggan, Melodifestivalen och Framtiden runt hörnet. Han är just nu även aktuell i rollen som Harry i långfilmen Se upp för Jönssonligan.