Bonnier Carlsen, 2021-04-19

Foto: Stefan Tell

Boken som inte ville bli läst prisas med Din Bok – Vårt Val

Boken som inte ville bli läst av David Sundin med illustrationer av Alexis Holmqvist har röstas fram till Din Bok – Vårt Val. Det årliga priset delas ut av Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningen. Priset består av en dubbelsidig, gjuten bronsplakett, designad av Lennart Andersson. Plaketterna delas ut till David och Alexis senare under året.

Motiveringen i stadgarna sedan 1951 lyder:

”plaketten tilldelas den svenska författare, som med sin under det närmast föregående året utkomna bok, skänkt dem den största behållningen och personliga tillfredsställelsen”.

Om Boken som inte vill bli läst

Komikern och tv-profilen David Sundins Boken som inte ville bli läst är en humoristisk bilderbok för alla barn som behöver hjälp av vuxna eller andra läskunniga för att läsa sina böcker. Eftersom den här boken absolut inte vill bli läst så kommer den att krångla och krumbukta sig till barnens stora glädje: bokstäverna försvinner, boken försöker stänga sig, brännas och utsätta den som läser högt för allt möjligt bus för att förmå den att lägga ifrån sig boken.

David Sundins barnboksdebut Boken som inte ville bli läst blev förra årets mest sålda barnbok i Sverige. Rättigheterna är redan sålda till över 20 marknader, inklusive USA, Storbritannien, Tyskland och Japan.

Boken som inte ville bli läst är illustrerad av Alexis Holmqvist.

Om David Sundin

David Sundin är före detta copywriter och skribent, numera manusförfattare, komiker och skådespelare. Han har den senaste tiden medverkat i TV-program som Bäst i Test, Sommarskuggan, Melodifestivalen och Framtiden runt hörnet. Han är just nu även aktuell i rollen som Harry i långfilmen Se upp för Jönssonligan.