Bonnier Carlsen, 2018-04-16

Bonnier Audio och Bonnier Carlsen lanserar nytt ljudbokskoncept – extra mycket ljud

Från och med idag finns ljudböcker med extra mycket ljud från Bonnier Audio och Bonnier Carlsen. I extra mycket ljud-konceptet möter lyssnaren, utöver berättelsen i sig, ljudeffekter och nyskriven originalmusik tillsammans med karaktärsfulla inläsningar.

De fyra första utgivningarna är berättelser om Snurran – kvarterets kaxigaste katt. Snurran-serien är skriven av Eva Bergström och musiken är specialkomponerad av Jakob Torgander. Varje berättelse klockar in på ungefär 10 minuter.

På onsdag släpps ytterligare tre verk för barn, skrivna av bästsäljande författaren Martin Widmark. Titlarna är:

Huset som vaknade, Lilla Sticka i landet Lycka och Den långa vandringen, alla tre med specialskriven musik av Homero Alvarez. Här är varje berättelse ungefär 25 minuter långa.

– Jag är så stolt över våra första barnböcker med extra mycket ljud.  Med ljudläggningen vill vi öka upplevelsen för barnen och nyttja ljudbokens möjligheter till fullo. Förhoppningen är att nå ut till fler nya lyssnare, och om vi ser att lyssningen uppskattas kommer vi att fortsätta med detta grepp i fler barnproduktioner, säger Fredrik Olsson, producent och innehållsutvecklingsansvarig på Bonnier Audio som tidigare har ansvarat för Sveriges Radios barnutbud.

Bonnier Audio gav förra året ut 100 nyinläsningar till barn vilket var en ökning med 100 % mot föregående år. 2018 räknar förlaget med ungefär lika stor utgivning. Majoriteten är vanliga ljudboksinläsningar med en röst, men därutöver kommer Bonnier Audio även att testa ljudböcker – med extra mycket ljud – för att utveckla formatet och upplevelsen.

Provlyssna gärna här!

Kontaktinformation:
Fredrik Olsson
fredrik.olsson@bonnieraudio.se
Tel: 08 – 696 82 32    

Bonnier Audio
Bonnier Audio är ett av landets största och äldsta ljudboksförlag och ger ut ca 350 ljudböcker per år. Förlaget ingår i Bonnierförlagen och ger ut kvalitativa inläsningar av skönlitteratur, spänning, fakta, lyrik och barnböcker.