Bonnier Carlsen, 2020-06-10

Bonnier Carlsen rekryterar Maja Lindqvist

Maja Lindqvist har rekryterats till Bonnier Carlsen, Sveriges ledande förlag för barn- och ungdomslitteratur, där hon kommer att arbeta som förläggare och affärsutvecklare.

Senast kommer Maja Lindqvist från Strawberry Förlag där hon var publicistisk chef för barn- och ungdomslitteratur. Tidigare har hon arbetat som ansvarig förläggare för barnutgivningen på Storytel och har mångårig erfarenhet som förläggare på både B. Wahlströms och Massolit Förlag.

Mattias Fyrenius, förlagschef på Bonnier Carlsen:

– Majas bakgrund är svårt att matcha i branschen när det gäller litteratur för barn och unga, hon har gedigen erfarenhet från flera olika förlagshus och har jobbat med berättelser i många olika former, inte minst digitalt. Detta är en viktig rekrytering i utvecklingsarbetet för Bonnier Carlsen framåt.

Den utgivningslista som tagits fram på Strawberry Förlag kommer att flyttas över till Bonnier Carlsen.

Maja Lindqvist om det nya uppdraget:

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma till Bonnier Carlsen, med alla kunniga, erfarna och nytänkande kollegor – och den otroligt fina utgivningen. De ledstjärnor jag jobbat utifrån vid uppstarten av Strawberry stämmer väldigt väl överens med hur tankarna går på Bonnier Carlsen, och det ska bli spännande att gemensamt få utveckla dessa och andra planer vidare.

Maja Lindqvist tillträder sin nya tjänst 1 juli.

För mer information, kontakta:

Mattias Fyrenius • förlagschef • Bonnier Carlsen, mattias.fyrenius@bonnierforlagen.se