Bonnier Carlsen, 2019-10-28

Foto: Lena Berg-Nordenberg

Club 100-priset till Lars Lerins lärlingar i Brasilien

Lars Lerin och Manoel Marques Lerin tilldelas TV-akademiens Club 100-pris för produktionen Lars Lerins lärlingar i Brasilien. Priset kommer att delas ut i Stockholm tisdagen den 5 november i TV-huset.

Motiveringen lyder:

”För en varm, infallsrik och generös programserie som låter många personligheter blomma”.

Club 100-priset delas ut årligen och ska enligt stadgarna gå till ”den eller de som under året utfört en utomordentlig prestation inom TV-verksamheten”. I år delas det 54:e priset ut, som består av kamerarör som sitter på väggen i korridoren mellan TV-huset och Kontorshuset i Stockholm. Där representeras alla tidigare vinnare som var och en har bidragit till att utveckla TV-mediet, public service och programkvaliteten.

Nu under hösten debuterade Lars Lerin som barnboksförfattare. I Trollet är inte hemma får vi följa med Nordens främsta akvarellmålare och en av våra mest älskade offentliga personer, Lars Lerin, på en promenad i hans vackra värld tillsammans med sonen Rafael och katterna Mimi och Silling.

Om boken

Dörren till källaren står på glänt. Hallå! ropar Rafael och kikar in i det svala mörkret. Hallå trollet! Men ingen svarar. Allt är tyst, bara småfåglarna som kvittrar och en skata som skrattar ur ett snår. Trollet är nog inte hemma, kanske ligger det och sover. Kanske, kanske inte. Det är väl så, säger pappa, att troll, liksom spöken, måste sova hela dagen för att orka vara vakna om natten. Om solen skiner på ett troll så spricker det, sägs det i sagorna. Ingen vet, man får tro vad man vill. Man får gärna tro att det bor ett troll i skogen.