Bonnier Carlsen, 2023-06-15

Foto: Filip Wolak

Dagbok för alla mina fans-författaren Jeff Kinney till bokmässan i Göteborg

Jeff Kinneys böcker i serien Dagbok för alla mina fans är översatta till 69 språk och har sålt i över 275 miljoner exemplar världen över. I höst kommer han till bokmässan i Göteborg för ett samtal om succéserien som fångat såväl ovana läsare som läsvana bokslukare.

Seminariet på bokmässan äger rum den 28 sep kl 14.00-14.45

Moderator: Ebba Kleberg von Sydow, journalist.

Amerikanen Jeff Kinney är formgivaren och spelutvecklaren som drömde om att bli serietecknare. Han lyckades med besked, men inte helt som han tänkte sig. Det stora genombrottet kom när han bytte målgrupp från vuxna tidningsläsare till barn.

Kinney satte ihop serieteckningar med text på ett nytt sätt för att i bokform kunna berätta sin historia. Det kunde handla om hur det verkligen är att vara barn, eller i alla fall hur det var för honom själv, med tonvikt på de roliga delarna … Sedan dess har han varit en av de stora barnfavoriterna. Kinney kännetecknas av en minimalistisk teckningsstil och träffsäker ton, alltid med en blandning av humor och vardagsdramatik. Dagbok för alla mina fans har också omarbetats för både film och TV.

Jeff Kinney bor i södra Massachusetts med fru och två söner. På svenska finns för närvarande 24 böcker i serien, den senaste Fullt ös.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Sara Kyhlstedt, projektledare Bonnier Carlsen

Sara.kyhlstedt@bonnierforlagen.se

Mobil: 076-526 03 08