Bonnier Carlsen, 2021-03-23

Foto: Stefan Tell

David Sundins barnbok ges ut på över 20 marknader

David Sundins barnboksdebut Boken som inte ville bli läst blev förra årets mest sålda barnbok i Sverige. Nu är rättigheterna redan sålda till ytterligare 24 marknader, inklusive USA, Storbritannien, Tyskland och Japan.

– Boken har blivit något av ett fenomen i Sverige. Som förläggare blir jag lycklig över att den här roliga, motspänstiga och fina boken vi älskar har visat sig fungera över hela världen, säger Karin Lemon, förläggare på Bonnier Carlsen.

Foto: Stefan Tell

– Vi är helt golvade av det internationella mottagandet av Davids härligt uppfinningsrika och dråpliga bok. Att sluta treboksdealar för en barnboksdebutant i 20 marknader, och på så kort tid, känns helt fenomenalt. Det står klart att den känsla av gemenskap som Boken som inte ville bli läst ger värdesätts världen över i dessa svåra tider. Vi är hedrade att David gett oss förtroendet att ta ut dessa böcker i världen, säger Josephine Oxelheim, Davids litterära agent på Salomonsson Agency som hanterar utlandsrättigheterna för boken.

– Det känns otroligt häftigt att den här boken ska ges ut i så många länder men vad som verkligen är häftigt, och som precis slog mig, är att så otroligt många barn i snudd på hela världen kommer att få så himla många roliga och minnesvärda stunder. Jag önskar att jag kunde räkna ut exakt hur många roliga stunder det kan tänkas handla om men tyvärr är det över min förmåga... , säger David Sundin.

Fler böcker på gång

Ljudboken som inte ville ta slut som kom ut i december 2020, får en uppföljare i Ljudboken som inte ville ta slut del 2 den 31 mars. Senare under våren kommer del 3. Får boken som den vill fortsätter den med fler delar kommande säsonger, vi får se. Bäst i test – 199 tester för hemmabruk kommer ut den 28 maj på Bokförlaget Forum.