Bonnier Carlsen, 2018-03-27

Foto: Pontus Johansson

De globala YouTube-stjärnorna SkillTwins släpper bok

Succétvillingarna Josef och Jakob El-Zein från Västerås går under namnet SkillTwins och är en av världens största och mest följda sportinfluencers på sociala medier med närmare 10 miljoner följare och över 200 miljoner visningar. Den 2 maj debuterar de som författare till boken SkillTwins: The Story. Vårt stora fotbollsäventyr. Fotboll, skillare och YouTubestjärnor.

Enäggstvillingarna och Västeråsborna Josef och Jakob El-Zein var båda lovande fotbollsspelare när de 2011, med bara tre veckors mellanrum, råkade ut för främre korsbandsskador. Josef på vänstra knät och Jakob på högra. 18-månaders rehabilitering väntade. Ett oerhört tungt besked när allt man vill är att bli fotbollsproffs. Men bröderna vägrade att låta sig knäckas och bestämde sig för att göra något positivt av situationen. Istället för att spela fotboll på planen började de träna skills och öva på bollkonster utanför huset i flera timmar varje dag under rehabsperioden. Fast bestämda på att hålla humöret uppe och fötterna igång. Efter mycket träning utvecklade de häftiga skills som de filmade in och lade ut YouTube. Det blev viral succé. SkillTwins var ett faktum och antalet följare växte rekordartat).

– Det kändes rätt hopplöst när vi som femtonåringar blev skadade. Drömmen om att bli fotbollsproffs var långt borta. Men vad ingen av oss visste i den svåra stunden var att den här tuffa motgången skulle bli anledningen till att vi fyra år senare skulle få resa runt hela jorden med just fotbollen. Att vi skulle inspirera miljontals fantastiska fans, få träffa våra barndomsidoler som Zlatan, Zidane och Özil och dribbla bort några utav dem, lära världsproffs våra egna fotbollsskills, få en videohälsning från Neymar där han berömde våra videos och få chansen att leva ett unikt fotbollsdrömliv utan dess like. Med vår bok vill vi inspirera fler att tro på sina drömmar, att aldrig ge upp och visa hur man kan vända en setback till den starkaste comebacken, säger Josef och Jakob El-Zein.

I SkillTwins: The Story får vi följa med Josef och Jakob bakom kulisserna och få en unik inblick i deras liv. Deras steg-för-steg skillskola inom fotboll/freestyle/street-skills tillsammans med tvillingarnas personliga berättelser om hur olika skills kan användas på, eller utanför planen, gör det här till en superbok för alla fotbollsintresserade.

För mer information vänligen kontakta:

Kult PR
Karin Wahlén
karin.wahlen@kultpr.se
0768-96 22 54