Bonnier Carlsen, 2022-06-15

De nomineras till Barnradions bokpris 2022

Mårten Gisby, Henrik Johansson och Maria Hellbom nomineras till Barnradions bokpris 2022 för böckerna Alba och landet Bortom respektive Älgkungen.

Barnens eget bokpris

Nu tar en jury bestående av femteklassare från Bagarmossens skola i Stockholm vid – uppdraget är att utse en vinnare. De kommer att läsa och diskutera böckerna. Samtalen visas som en serie på sex program, ett avsnitt om varje bok plus ett finalavsnitt där vinnaren avslöjas. Programmen med Barnradions bokpris sänds under läslovet i början av november.

Alba och landet Bortom av Mårten Gisby och Henrik Johansson

En hustomte leder Alba från vår vanliga värld till vanernas rike, där hennes pappa är en ifrågasatt kung. Alba bär på en stor hemlighet. Finns det någon i riket hon kan lita på? Kan hon ens lita på sin egen far? En trollbindande berättelse fylld av action och spänning där läsaren dras in i en värld då verklighet möter nordisk mytologi.

Henrik och Mårten. Foto: Stefan Tell

Mårten Gisby och Henrik Johansson arbetar tillsammans med att utveckla film och tv-serier. Tillsammans har de skapat Alba och landet Bortom, och tanken är att utveckla serien för tv/film.

Älgkungen av Maria Hellbom

Vem är hon? Kockens flickvän som kan stoppa tiden. Spänningen tätnar när Klara följer de runlika tecknen som plötsligt blir synliga för henne här och var. Hon behöver hjälp av sin bästa vän-Älgkungen. Ett spännande deckaräventyr i de norrländska skogarna. Det är en suggestiv berättelse om vad som kan hända till följd av klimatförändringar och ofrivillig syskonlöshet.

Maria Hellbom. Foto: Nille Leander

Maria Hellbom är psykolog med lång bakgrund inom cancervård.  Hon har en bakgrund som krönikör och har medverkat i fackböcker om vård. Älgkungen var ett av bidragen till Bonnier Carlsens stora manustävling 2020.