Bonnier Carlsen, 2023-06-16

De nomineras till Barnradions bokpris 2023

Två av de fem nominerade bidragen till Barnradions bokpris 2023 kommer ut på Bonnier Carlsen. Den yttersta vildmarkens historia: Kuben av Nils Lundkvist samt Pärlbäraren av förra årets prismottagare Maria Hellbom. Vilken bok och författare som prisas presenteras i Barnradion under läslovet i november.

Barnens eget bokpris

Nu tar en jury bestående av femteklassare vid – uppdraget är att utse en vinnare. De kommer att läsa och diskutera böckerna. Samtalen visas som en serie på sex program, ett avsnitt om varje bok plus ett finalavsnitt där vinnaren avslöjas. Barnradions bokpris sänds under läslovet i november.

Den yttersta vildmarkens historia: Kuben av Nils Lundkvist

"I Johns trädgård finns det en kub. I kuben finns en pojke instängd. Staten vill ”anpassa” honom. Men relationen mellan pojken och Johns familj växer sig allt starkare. Och i den Yttersta vildmarken rör sig en aktiv motståndsrörelse. En tät och iskall dystopi någonstans i Sverige."

Pärlbäraren av Maria Hellbom

"En hjärtlös rasist kränker Klaras vän Aron. Det blir upptakten på ett magiskt äventyr där rättssystemet behöver hjälp av skogens krafter. En bok där död och sorg får lov att skänka hopp. Och se upp med att förolämpa potatis…"