Bonnier Carlsen, 2023-11-03

Foto: Immanuela Meijer

Den amerikanske succéförfattaren Christopher Paolini till Stockholm

I år firar serien om Eragon 20-årsjubileum och i samband med utgivningen av nya boken Murtagh gör succéförfattaren Christopher Paolini Europa-turné med stopp i Stockholm. Han kommer att möta läsare och signera böcker i Science Fiction Bokhandeln i Stockholm den 15 december kl. 17.00–18.30.

Christopher Paolini är mannen bakom Eragon-världen. Arvtagarserien (Eragon, Den äldste, Brisingr, Arvtagaren), har sålt i över 40 miljoner exemplar och publicerats i mer än 50 länder.

Kärleken till fantasy och den vackra naturen hemma i Montana inspirerade Christopher Paolini att redan som 15-åring skriva Eragon. Boken gavs först ut på familjens eget förlag, men när han var 19 år fick ett större förlag upp ögonen för boken och spred succén över hela världen.

Resten av 00-talet tillbringade Christopher med Eragon i Alagaësia tills serien blev klar. Eragon var nummer 1 på New York Times bästsäljarlista i 151 veckor.  Christopher innehar Guinness världsrekord för yngsta författaren till en bästsäljande bokserie.

Murtagh är den fristående fortsättningen på berättelsen om Eragon och Saphira. Perfekt för den som kliver in i Christopher Paolinis värld för första gången och underbart för trogna fans att få återvända till en älskad fantasyvärld!

Christopher Paolini i ett pressmeddelande från Penguin Random House:

– Att återvända till världen av Eragon har varit helt fantastiskt. Murtagh är den roman jag har väntat på att skriva i över 13 år. Det är en djupdykning in i livet för vår huvudkaraktär och hans drake, Thorn. Här kommer du att finna mysterier, magi och avslöjanden ... Jag har haft en löjligt rolig (ibland djävulsk) tid med att skriva Murtagh, och jag längtar tills läsarna ska få uppleva det själva. Välkommen tillbaka till Alagaësia!

Om Murtagh

Hjälte eller förrädare? Ett år har gått i landet Alagaësia sedan den onde härskaren Galbatorix död. Världen har inte varit en säker plats för Murtagh och hans röda drake Törne. Avskydda och utan vänner försöker de hålla sig undan från människor, drakar och andra varelser. Men när Murtagh ändå vågar sig in i en stad och trä  ar andra människor hör han vad de viskar om. Han känner att något ondskefullt har börjat röra sig i skuggorna och det ligger en svag doft av svavel i luften …

Översättning av Lottie Eriksson

Fler böcker

Eragon

Eragon växer upp som en vanlig pojke hos sin morbror Garrow och kusin Roran. Allt förändras när han hittar en ovanlig sten som visar sig vara ett drakägg.

Översättning Kristoffer Leandoer

Den äldste

Eragon behöver ta sig till Ellesméra, alvernas rike, för att lära sig mer om magi och stridskonst. Men förräderi och kaos väntar runt varje hörn och ingenting är vad det verkar.

Översättning Lottie Eriksson

Brisingr

Eragons och Saphiras förmågor är eftertraktade och de tvingas resa över hela Alagaësia för att hjälpa sina vänner. De möter faror och fiender överallt.

Översättning Lottie Eriksson

Arvtagaren

Efter många segrar och svidande förluster måste Eragon och Saphira göra sig redo för en sista avgörande strid.

Översättning Lottie Eriksson, Nina Östlund, Ylva Spångberg

Gaffeln, häxan och draken

Vem är den mystiska vandraren som sprider visdom, guld och död omkring sig? Vad för hemligheter avslöjas egentligen i en häxas memoarer?

Översättning Ylva Spångberg