Bonnier Carlsen, 2019-11-05

Foto: Linda Petersson

Dom som bestämmer utvald till The White Ravens list 2019

Dom som bestämmer av Lisen Adbåge har blivit utvald till "The White Ravens list 2019" av Internationale Jugendbibliothek.

Varje år samlar Internationale Jugendbibliothek cirka 10 000 böcker från förlag runtom i världen. Dom som bestämmer av Lisen Adbåge är en av de cirka 200 böcker som sedan valts ut av specialister och som hamnar på White Ravens list, samt ställs ut på bokmässan i Frankfurt.

Läs mer om listan på Internationale Jugendbibliotheks hemsida.

Om boken

På gården finns "Dom som bestämmer" och "Vi som inte får vara med". Men varför bestämmer alltid dom som bestämmer? Och vad ska vi som inte får vara med göra för att få vara med? Eller vänta nu... Vill vi ens vara med? Vi kanske bara vill vara ifred. En tuff, kaxig och smart bilderbok om de påhittiga, men lite lågmälda, barnens förhållningssätt till dom som bestämmer på gården. Med ett lakoniskt underdogperspektiv visar Lisen Adbåge att personligheter fulla av kreativitet, fantasi och lekfullhet – med hjälp av integritet och emotionell trygghet – i slutänden faktiskt kan stå emot dom som försöker vara balla och bara vill bestämma över andra.