Bonnier Carlsen, 2020-04-02

Foto: Jesper Anhede

Retorikexperten Elaine Eksvärd lär barn att prata om svåra saker

Retorikexperten Elaine Eksvärd debuterar som barnboksförfattare i höst. I Vardagshjältarna och Trollkarlen Tyst lär barn att prata om svåra saker.

Om boken

Syskonen Emma, Max och Maya har tröttnat på att deras föräldrar aldrig lyssnar på dem och önskar att de bara försvann. Poff! Så är föräldrarna plötsligt försvunna. De har blivit kidnappade av Trollkarlen Tyst och hålls nu fängslade i en magisk och mycket tyst skog! Kan Emma, Max och Maya hitta modet och styrkan inom sig för att lyckas hämta hem mamma och pappa igen, även om det innebär att de måste hitta de rätta orden och stå upp emot Trollkarlen Tyst?

Detta är en bok som vill inspirera barn till att sätta ord på det som är svårt, och som också lär vuxna att ställa frågor på ett sätt som får barn att vilja prata.

Om Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd, föreläsare och grundare av företaget Snacka snyggt och öven den ideella föreningen Treskablinoll som jobbar förebyggande mot sexuellt utnyttjande av barn. Hon har tidigare skrivit böcker för vuxna om hur man blir en bättre talare eller genomskådar härskartekniker. Vardagshjältarna och Trollkarlen Tyst är hennes barnboksdebut. Elaine brinner för att ge barn och vuxna kunskap och tekniker för att hitta sin egen röst och stå upp för sig själva och andra som inte har en röst.

Om illustratören

Emily Ryan är illustratör, serietecknare och webbdesigner. Ur hennes penna flödar magiska världar fyllda av känslor och underbara växter.