Bonnier Carlsen, 2021-09-02

Gamers: Dubbelspel – vänskap, fotboll och tv-spel

Lionel Silver spelar fotboll flera gånger i veckan. Men han vill hellre spela Golden Goal – värld ens bästa tv-spel. När han får reda på att det ska vara en stor Golden Goal-turnering i staden bara måste han vara med. Men hur? Hans föräldrar hatar nämligen tv-spel. Lionel kommer på en lika snillrik som farlig plan. Om den misslyckas kan han glömma att nånsin få spela tv-spel igen …

Andreas Palmaer (fotbollsserien Fans) och illustratören Jonas Källberg, berättar i Gamers: Dubbelspel en historia om vänskap, fotboll och tv-spel. Läs om nervkittlande matcher – både i gaming världen och på fotbollsplanen.

Vi har ställ några snabba frågor till Andreas Palmaer

Nu finns första delen i en ny serie, Gamers ute. Berätta – vad är det för berättelse?

Gamers handlar om Lionel Silver som har en pappa som är ett gammalt fotbollsproffs, en mamma som är gympalärare och en lillasyster som är en stor fotbollstalang. Lionel spelar också fotboll, men han är bollrädd, något han är livrädd för att familjen ska få reda på. Det enda han verkligen är bra på är att spela tevespel, men det räknas inte i den träningstokiga familjen Silver, han får knappt spela överhuvudtaget. Hur ska han då kunna vinna den stora e-sporturneringen?  ”Gamers” är en serie om att hitta sin egen väg trots att hela familjen kämpar emot en.

Vad har du själv för relation till sport och e-sport?

Själv har jag bara haft talang i en sport –schack, jag kom tvåa i lågstadie-SM. Men jag älskar fotboll och har kollat massor av e-sport och förstår verkligen varför det är populärt. Idrottarna har karisma och är otroligt bra. Du träffar många barn & unga på skolbesök och bibliotek.

Vilka är de vanligaste frågorna du får, om böcker eller om skrivande?

”Är du känd?” och ”Vilken är den längsta bok du skrivit?–” är de vanligaste frågorna. Sen har jag märkt hur otroligt intresserade barn idag är av tevespel och e-sport - jag får oftare frågan ”vad är ditt favoritspel?” än ”vad är din favoritbok?” - och jag blev undrande över varför det knappt finns några böcker i ämnet. Då tänkte jag att jag kunde skriva en själv.

Foto: Stefan Tell