Bonnier Carlsen, 2019-06-03

Foto: / Illustration: Helena Willis

Inspelningsstart för den sjätte LasseMaja-filmen

Inspelningen av Tågrånarens hemlighet – den sjätte LasseMaja-filmen börjar idag i Alingsås. Moa Gammel debuterar som regissör och Nils Kendle och Polly Stjärne axlar huvudrollerna.  I Tågrånarens hemlighet har Lasse och Majaf fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund.

Nils Kendle, Moa Gammel och Polly Stjärne Foto: Rojas Studios

Huvudrollsinnehavarna:

– Jag tror jag har läst alla LasseMaja-böckerna och älskar dem. Det här kommer att bli ett coolt sommarlov, säger Polly Stjärne som spelar rollen som Maja.

– Jag och Polly kände inte varandra innan, men nu har vi blivit riktigt bra kompisar precis som Lasse och Maja, säger Nils Kendle som spelar Lasse.

Om Tågrånarens hemlighet

Tågrånarens hemlighet är en fristående berättelse skriven av manusförfattarna Henrik Engström och Mattias Grosin. Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott!

Snart ska ett nytt kassaskåp fullt med pengar transporteras med tåget. Det finns många misstänkta och de börjar komma något på spåren. Saken är bara den att Ferdinand har rymt från fängelset och är försvunnen.

Om LasseMaja-böckerna

Lasse och Maja är två klasskompisar som driver en liten, men framgångsrik detektivbyrå ihop. De hjälper polismästaren i den lilla staden Valleby att lösa kniviga fall.