Bonnier Carlsen, 2020-03-05

Foto: Bruno Wegelius

Jakob Wegelius är tillbaka med ny bok om Sally Jones

Den falska rosen av Jakob Wegelius kommer ut den 14 april och är en fristående fortsättning på Legenden om Sally Jones (2008) och Mördarens apa (2014), som båda belönades med Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok.

Om Den falska rosen

Den falska rosen handlar om fartyget Hudson Queens gåtfulla historia. Sökandet efter sanningen leder skutans besättning – maskinisten Sally Jones och skepparen Henry Koskela – till Skottland och staden Glasgows undre värld. Där tar deras resa en ödesdiger vändning. För Sally Jones står till slut själva livet på spel.

Om Jakob Wegelius

Jakob Wegelius är en mångsidig barnboksskapare som både skriver, illustrerar och formger sina berättelser. Hans böcker har läsare världen över och han har förutom dubbla Augustpris mottagit utmärkelser så som Deutscher Jugendliteraturpreis, ALA Batchelder Award (för bästa översatta barn- och ungdomsbok i USA 2018) och Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur. Han debuterade som Konstfackselev med Spionerna i Oreborg 1994 som kom som nyutgåva 2019. I juni kommer även en nyutgåva av Herr Balders hemlighet från 1995. Jakob Wegelius är född 1966 i Göteborg och bor sedan flera år i Småland.

För mer information, recensionsexemplar och intervjuförfrågningar, kontakta:

Jenny Helldahl • Kommunikationsansvarig Bonnier Carlsen • 08 - 696 80 78, 076 - 526 09 80 •

jenny.helldahl@bonnierforlagen.se