Bonnier Carlsen, 2020-05-28

Jakob Wegelius nomineras till Barnradions bokpris 2020

Jakob Wegelius nomineras till Barnradions bokpris 2020 för sin nya bok Den falska rosen: "I Sally Jones värld uppstår mysterier bland trossar, båtar, skurkar och skumrask. Genom en apas blick får vi äventyr från en annan tid och rum. En bok som luktar, låter och känns ända in i äventyrsläsarens märg".

Den vinnande boken kommer att utses av en jury bestående av femte- och sjätteklassare i höst. Programmen sänds under läslovet i november. Läs mer om priset och samtliga nominerade böcker här.

Om den falska rosen

Den falska rosen handlar om fartyget Hudson Queens gåtfulla historia. Sökandet efter sanningen leder skutans besättning – maskinisten Sally Jones och skepparen Henry Koskela – till Skottland och staden Glasgows undre värld. Där tar deras resa en ödesdiger vändning. För Sally Jones står till slut själva livet på spel. Den Falska rosen är en fristående fortsättning på de Augustprisbelönade böckerna Legenden om Sally Jones och Mördarens apa.

Om Jakob Wegelius

Jakob Wegelius är en mångsidig barnboksskapare som både skriver, illustrerar och formger sina berättelser. Hans böcker har läsare världen över och han har förutom dubbla Augustpris mottagit utmärkelser så som Deutscher Jugendliteraturpreis, ALA Batchelder Award (för bästa översatta barn- och ungdomsbok i USA 2018) och Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur. Han debuterade som Konstfackselev med Spionerna i Oreborg 1994 som kom som nyutgåva 2019. I juni kommer även en nyutgåva av Herr Balders hemlighet från 1995. Jakob Wegelius är född 1966 i Göteborg och bor sedan flera år i Småland.