Bonnier Carlsen, 2023-11-09

Illustration: Joelle Avelino

Katalogen är här – bläddra bland vårens böcker 2024

Bläddra i vår tryckta katalog

Våren spirar samtidigt som mycket i världen är upp och ner. Men i Amanda Gormans nya bilderbok Någonting, nån dag finns hoppet! Vi kan alla göra skillnad för en bättre morgondag. Pojken, som är huvudperson i boken, visar på en fin medkänsla för de runt omkring. Med lite tro, och kanske hjälp av en vän, kan vi tillsammans hitta skönhet och skapa förändring. Berättelsen inspirerar både stora och små läsare att göra det vi kan för en bättre framtid. De färgsprakande illustrationerna står Christian Robinson för – och tillsammans har de skapat ett tidlöst budskap om hopp!

I vårens utgivning finns fler böcker som tar upp det knepiga med att en ny vuxen kommer in i familjen. Är det verkligen nödvändigt? Är det rätt att de vuxna får bestämma om det? Läs mer om detta i Daniel Sjölins och Eva Lindströms underbara bilderbok för 3–6-åringar Victor är silly eller i serieform för 6–9-åringar i Esters dagbok av Oda Valle.

Vi har också flera nyheter från gamla bekantskaper att se fram emot! Böcker som sprider behövliga fånigheter och där gapskratt garanteras! Underbara Kapten Kalsong av Dav Pilkey är tillbaka med sina knäppa och fartfyllda upptåg. Vad är nytt? Jo nu kan ni möta Kapten Kalsong i färg – och det blev ju ännu bättre tycker vi. Hoppas att ni håller med!

Foto: Caroline Andersson Renaud

Eller vad sägs om en ny Dagbok för alla mina fans av Jeff Kinney. I senaste boken utlovas precis det som titeln antyder – Hjärnsläpp! För de lite äldre kommer fortsättningen på boken Kändiscrush där Karoline och Mathias lärde känna varandra på en gudsförgäten camping under sommarlovet. Det visade sig att Mathias hade en ovanlig hemlis och blev superkändis över en natt! När sommaren var över gjorde de slut, men Mathias kan inte släppa Karoline och tar i den nya boken Kändiskaos upp kontakten samtidigt som bilder av dem två börjar läcka ut på sociala medier … Frågan är hur Karoline ska förhålla sig till allt vad det innebär med kändisskap? Helt enkelt ännu mer underbar dramatik och feelgood för unga vuxna av Kirsti Kristoffersen.

Med hopp om en härlig lässtund!

Camilla Silfvenius, Förlagschef