Bonnier Carlsen, 2021-01-07

Kommissarie Gordon. Ett fall i alla fall prisas i Kina

Ulf Nilssons böcker om kommissarie Gordon uppmärksammas på nytt. Denna gång har läsarna i Kina röstat fram  Kommissarie Gordon. Ett fall i alla fall till en av årets favoriter (silverplats) på listan  ”My most favorite Children´s book”.

Böckerna om kommissarie Gordon är filosofisk och mysiga småbarnsdeckare skrivna av en av våra främsta barnboksförfattare – Ulf Nilsson. De underbara illustrationerna är gjorda av Gitte Spee.

Om Ett fall i alla fall

Gordon har gått i pension och Paddy är ensam kommissarie på den lilla polisstationen i skogen. Men när en mystisk krafsare dyker upp bestämmer hon sig för att kalla in Gordon igen. Det är inte lätt för en polis att vara ensam. Speciellt inte när det hörs kusliga ljud utanför polisstationen om nätterna. Till slut tar Paddy mod till sig och söker upp Gordon i hans lilla stuga nere vid sjön för att be om hjälp.

Samtidigt händer det som absolut inte får hända – nere på ängen är två ungar från dagiset försvunna! En liten ekorrunge och en liten kaninunge. Det är så hemskt att Gordon börjar gråta. Nu måste han och kommissarie Paddy lägga allt annat åt sidan och arbeta ihop igen. Det blir ett fall i alla fall …

Läs också:

Det första fallet

Det sista fallet?

Ett fall för Paddy

Största minsta polisen