Bonnier Carlsen, 2019-02-18

Kommissarie Gordon och Paddy på SvT

Nu kan man se första avsnittet av Gordon & Paddy som baserar sig på Ulf Nilssons karaktärer: den lite trötta och frusna paddan, kommissarie Gordon, och hans pigga assistent, musen Paddy. Ulf Nilssons vänliga, filosofiska och underfundiga småbarnsdeckare är illustrerade med ömsinta bilder i färg av den prisade Gitte Spee.

Tv-serien bygger på den tecknade långfilmen av Linda Hambäck som hade premiär förra julen. Röster: Stellan Skarsgård, Melinda Kinnaman, Felix Herngren. Filmen är uppdelad på sex avsnitt och de kommande fem lördagarna kommer ytterligare avsnitt att sändas.

Till SvT play och första avsnittet: Gordon & Paddy – Nötstölden

Gordon & Paddy. Nötstölden

Det går en tjuv lös i den stora skogen. Ekorren Valdemar blir bestulen på sina nötter. Kommissarie Gordon tar upp jakten, men fryser tyvärr till is i den kalla snön. Som väl är dyker musen Paddy upp.

I Ulf Nilssons serie ingår

Kommissarie Gordon. Det första fallet, Kommissarie Gordon. Det sista falletKommissarie Gordon. Ett fall i alla fall, Kommissarie Gordon. Ett fall för Paddy och i mars utkommer Kommissarie Gordon och Paddy. Största minsta polisen.