Bonnier Carlsen, 2019-08-22

Kristina Ohlsson utkommer med nytt mysterium på Bonnier Carlsen

Kristina Ohlssons nästa barnroman, Mysteriet på Ödeborgen, kommer ut på Bonnier Carlsen i januari 2020. Boken är den tredje fristående delen i ”mysterie-serien” och handlar om syskonen Ellie och Walter som tvingas flytta till Stormön mot sin vilja. Deras nya hem är en stor gammal borg. Det pratas om gastar och spöken, men vem tror på sånt? Mysteriet på Ödeborgen är en stämningstät spökberättelse med spänning av det krypande, rysliga slaget.

Kristina Ohlsson:

–Det känns väldigt roligt att Mysteriet på Ödeborgen ska komma ut på Bonnier Carlsen! Eva Dahlin är en makalös förläggare som jag länge velat jobba med, och Bonnier Carlsen är ett starkt barnboksförlag med en fantastisk utgivning som jag ser fram emot att vara en del av.

Eva Dahlin, förläggare och litterär chef på Bonnier Carlsen

– Kristina Ohlsson är en otroligt skicklig författare och storfavorit hos barn i slukaråldern. Det är en dröm att få arbeta tillsammans med henne.

Kristina Ohlsson tillhör den svenska deckareliten med sina romaner för vuxna. Hon har även etablerat sig som en av landets mest uppskattade barnboksförfattare med en rad titlar som alla toppat försäljningslistorna. De två tidigare delarna i ”mysterie-serien”, Mysteriet på Hester Hill (2015) och Mysteriet på Örnklippan (2017) ges ut av Lilla Piratförlaget.