Bonnier Carlsen, 2020-03-25

Foto: Stefan Tell

Kung Pow-skaparna bjuder på nästa bok; Kung Pow. Ett levande vapen

Bokserien Kung Pow av Ola Lindholm, Johan Lindqvist och Kevin Olberg, innehåller äventyr, humor och snabb action för åldern 9 – 12. Inte minst har böckerna tilltalat läsare som ofta väljer bort just böcker för nyare, snabbare medier. Den 7 april utkommer den fristående tredje delen i serien; Kung Pow. Ett levande vapen. Med anledning av corona-krisen har författarna och illustratören valt att tillgängliggöra den nya boken för alla.

Ola Lindholm och Johan Lindqvist:

– Vi vet att många är hemma mer än vanligt och ibland kan det vara svårt att komma på vad man ska göra tillsammans. Kanske är bokköp inte högprioriterat just nu. Därför har vi bestämt oss för att bjuda alla som vill på en riktigt spännande, rolig och actionpackad följetong.

Varje dag, med start den 25 mars, publicerar de ett kapitel ur boken på Kung Pows facebook-sida för alla att ta del av.

Om Kung Pow-serien

Bokserien Kung Pow handlar om tolvårige Sam som har tränats upp till att bli en av världens starkaste och skickligaste agenter. Tillsammans med Kung Pow-mästaren Ju och datageniet Aisha utgör de Avdelning 33 på internationella polisens högkvarter. Deras uppdrag: sätta käppar i hjulet för världens onda krafter. I den fristående tredje delen i serien, Kung Pow. Ett levande vapen, har en av världens farligaste brottslingar, Papegojan, lyckats storma Brasiliens högsta skyskrapa och tagit gisslan högst upp i byggnaden. Han kräver mångmiljardbelopp, annars så kommer han spränga hela skyskrapan med gisslan kvar inuti...