Bonnier Carlsen, 2021-04-01

Foto: Stefan Tell

Kung pow – tyngdlös action och galaktisk humor

Kung pow – hotet från rymden är titeln på den femte delen i Ola Lindholm och Johan Lindqvist serie. Här bjuder duon på tyngdlös action och galaktisk humor. Genom den svarta rymden rusar ett dödligt hot mot jorden. Allt liv står på spel. Då stiger en ny hjälte fram – teknikgeniet Nevil Nolan.

Vi har ställt några frågor till Ola och Johan

Dags för bok nummer 5 i serien! Vad händer i Hotet från rymden?

I vår kommande bok står mer än någonsin på spel! Mr NoNo, grundaren av ett högteknologiskt företag, har låtit bygga ett fruktansvärt vapen på månen. Vapnet ska användas för att skjuta ner en annalkande asteroid. Men det visar sig snart att Mr NoNo planerar att ta över herreväldet på hela jorden med hjälp av sitt vapen. Nu måste Sam och Mästare Ju ta sig ut i rymden för att rädda jorden. Otroligt spännande!

Vad har ni fått för respons för serien så här långt?

Det mest glädjande är när föräldrar och lärare hör av sig och berättar om pojkar som ALDRIG har intresserat sig för läsning tidigare, men som nu för första gången har läst ut en hel bok. Det är den svåra gruppen vi allra helst vill nå med våra böcker.

Vad tror ni det är som tilltalar läsarna?

Verklighetsflykten är nog viktigast. Att få kliva in i en fartfylld värld där allt är möjligt.

Sedan har vi som målsättning att våra böcker aldrig ska ha en tråkig stund. Det ska vara spännande eller roligt på varje sida. Helst både och 🙂

Ni är ofta ute på skolbesök. Vilka är de vanligaste frågorna ni får av eleverna?

Den vanligaste frågan är ”Varför har Mästare Ju så konstiga skor?” 🙂

Men sedan vill barnen veta hur vi hittar på nya äventyr. Oftast vill de faktiskt berätta om egna idéer de har.

Just en läsaridé ligger ju till grund för bok nr 6 som kommer i höst! Den kom in som ett av 350 tävlingsbidrag till den stora Kung Pow-tävlingen  som utlystes i höstas. Hur var det att ta del av alla idéer?

Det har varit fantastiskt att läsa igenom alla de bidrag som kom in. Vi har verkligen fått bada i onda skurkar. Det är tydligt att våra läsares fantasi inte har några gränser. Och det hjälper oss att tänja på våra. Att involvera våra läsare i skapandet av nya äventyr känns nu som en kanonidé! Vi hoppas kunna göra det framöver också. Förhoppningsvis är det också ett sätt att skapa nyfikenhet och lust kring både läsning och historieberättande.