Bonnier Carlsen, 2020-02-04

Lärarkväll på Bonnierförlagen den 17 februari

Tema: nybörjarläsare

Välkommen till en inspirerande bokkväll för lärare och skolbibliotekarier! Denna kväll vänder vi oss i första hand till dig som jobbar med de lägre åldrarna/nybörjarläsarna. Vi bjuder på inspirerande författarsamtal, spännande boknyheter, mingel med vin/alkoholfri dryck och tilltugg och inte minst en välfylld goodie-bag. Utvalda böcker finns också till försäljning till mycket låga priser. Eventet är kostnadsfritt men antalet platser är begränsade, så först till kvarn.

ANMÄL DIG HÄR

Vi öppnar dörrarna kl. 17.00 och programmet startar kl. 17.30. Kom gärna i god tid. Vi håller till i Bonniers förlagshus på sveavägen 56 i Stockholm.

Medverkande författare:

Maria Björsell

Maria Björsell är lärare i svenska, matematik och SO och arbetar deltid som speciallärare. Övrig tid ägnar hon åt att projektleda Förskolebiblioteket, ämnesspana för LR och hålla föreläsningar om barns kunskapsutveckling genom sitt företag Lärandelek. Maria har mött många barn med olika behov och lärstilar som hon har inspirerat genom att utveckla traditionella skoluppgifter till roliga lärande lekar.

Marie Oskarsson och Helena Bergendahl

Författaren Marie Oskarsson och illustratören Helena Bergendahl är aktuella med den femte delen i den populära serien Vänner 4-ever. I Tjuvar och tjafs har Julia fått nya spelkulor. Men plötsligt försvinner alla Julias kulor och misstanken faller på Emelia. Verkade hon inte lite väl förtjust i Julias kulor? Är hon en tjuv? Ryktet sprider sig och snart vill ingen vara med Emilia. Om hur man skapar på-pricken-skildringar av relationer, kompistrassel och vardagsproblem, och hur bild och text kan samspela för att skapa spänning i en lättläst berättelse.

Petrus Dahlin

I Skuggan, den senaste boken i Petrus Dahlin och Johanna Kristianssons skräckserie Läs på egen risk känner sig Alvaro förföljd. Men när han vänder sig om ser han bara sin egen skugga. Nästa dag händer det igen, och snart inser Alvaro: hans egen skugga vill honom illa! Hur får man håren att resa sig i nacken på läsaren med några få, väl valda ord? Petrus Dahlin berättar om att skriva lättläst men läskigt!

Helena Bross

I över 30 år har Helena Bross skrivit lättlästa böcker för nybörjarläsarna. Med serier som Klass 1B och Axel och Omar ligger hon ständigt i topp på bibliotekens listor över mest utlånade böcker. Numera finns hennes böcker även på arabiska och snart somaliska. Helena Bross berättar om konsten att skriva spännande men lättläst om vardagsäventyr, vikten av att läslusten väcks tidigt och hur man kan jobba parallellt med svensk text och text på modersmålet.