Bonnier Carlsen, 2020-08-20

Foto: Lena Berg-Nordenberg

Lars Lerin tillbaka med ny TV-serie: Lerins sommarö

Den 26 augusti utkommer Lars Lerins andra barnbok Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter. Den 25 november är det premiär för det första avsnittet av SVT-serien Lerins sommarö.

I sex avsnitt besöker vänner och lärlingar Lars och maken Juniors lantställe på Fläskön. Upptåg, äventyr, måleri och samtal om livet utlovas.

Smygtitt på Lerins sommarö

Om Elsa på Skräddartorp och hennes 28 katter

Långt östpå skogen, nedom Klatterberget och Gäddtjärnsbråten, bortom Lillpytt och Koögat, ett stenkast från Skabbhaget och Fiskbyttan, strax intill Månskullen, ligger ett litet boställe kallat Skräddartorp. Där bor Elsa Karlsson med sina 28 katter. En heter Liten och han är inte stor, men han är större än Jätteliten. Och där syns Gråmor. Och Gullpiga, som har två vita morrhår. Och Tuggeliten. Och Chefen som sitter och glanar jämt som om han menade sig till Norge. Och Gammelgrå med vingelsjukan. Och Klotrund med de trasiga öronen. Och Den bättre med sex klor på varje tass. Gäspan, hon har en tunga så ynkligt lång. När hon gäspar tittar den ut som en strut. Men Bitarkatten, honom får du stryka på en gång, sedan hugger han. Lilljons är född ute, en morgon satt han på trappan och bara fanns.