Bonnier Carlsen, 2019-08-29

Lars Lerin tilldelas utmärkelsen Årets Eldsjäl 2019

Lars Lerin tilldelas utmärkelsen Årets Eldsjäl 2019 – Sveriges viktigaste arbetsmarknadspris. Visa vägen-priset delas ut av Samhall till enskilda personer som hyllas för sin personliga insats för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. Prisceremonin äger rum i Örebro den 3 oktober 2019.

Barnboksdebuten Trollet är inte hemma

Den 18 september debuterar Lars Lerin som barnboksförfattare. I Trollet är inte hemma får vi följa med Nordens främsta akvarellmålare och en av våra mest älskade offentliga personer, Lars Lerin, på en promenad i hans vackra värld tillsammans med sonen Rafael och katterna Mimi och Silling.

Om boken

Dörren till källaren står på glänt. Hallå! ropar Rafael och kikar in i det svala mörkret. Hallå trollet! Men ingen svarar. Allt är tyst, bara småfåglarna som kvittrar och en skata som skrattar ur ett snår. Trollet är nog inte hemma, kanske ligger det och sover. Kanske, kanske inte. Det är väl så, säger pappa, att troll, liksom spöken, måste sova hela dagen för att orka vara vakna om natten. Om solen skiner på ett troll så spricker det, sägs det i sagorna. Ingen vet, man får tro vad man vill. Man får gärna tro att det bor ett troll i skogen.