Bonnier Carlsen, 2019-10-24

Läslovet – årets roligaste vecka

Årets Läslov erbjuder skrivtävlingar och spökvandringar för unga, författarbesök och möten med läsrobotar, fina bokerbjudanden i bokhandeln och högläsning på bibliotek, och mycket mycket mer – det är helt enkelt årets roligaste vecka! Vi passade på att göra en miniintervju med Sara Kyhlstedt, projektledare på Bonnierförlagen, om Läslovet.

Sara, berätta, vad är Läslovet?

– Läslovet är ett initiativ som i samarbete med Läsrörelsen engagerar flera olika intressenter för att främja barns läsning. Mängder av olika aktiviteter planeras in under Läslovet (tidigare Höstlovet) hos bibliotek, ungdomsföreningar och museer m fl. Som bokförlag är vi delaktiga genom att bland annat erbjuda våra återförsäljare bra och prisvärda titlar som de i sin tur kan erbjuda kunder genom sina kanaler. Jag som arbetar mot återförsäljare vill göra mitt bästa för att kunna matcha bok med läsare! Läslovet är särskilt roligt och viktigt för Bonnierförlagen och Bonnier Carlsen då vi som jobbar här brinner för barn och ungas läsning.

Det arrangeras massor av aktiviteter från norr till söder, är det någon aktivitet du är extra nyfiken på och varför?

– Jag ser mest fram emot att låna mina syskonbarn och gå på Tekniska museet, där man kan se en rymdshow och följa med på en rundtur med Mats Wänblad som berättar knasiga fakta om fordon – det ska bli roligt!

Vill du veta mer och få tips på saker du kan göra under Läslovet, kika här www.laslov.se eller på Läslovets pressmeddelande som summerar allt spännande som händer