Bonnier Carlsen, 2021-12-22

Foto: Caroline Andersson

Melody Farshin en av mottagarna av Natur & Kulturs särskilda stipendium

Natur och kulturs särskilda stipendium har sedan 2011 delats ut på initiativ av Stipendiekommittén. Det premierar litterära insatser och syftar till att uppmuntra fortsatt arbete. Nu är det klart vilka som tilldelas stipendiet för 2021 och vi är glada att Melody Farshin är en av de 11 författarna som tilldelas en summa på 100 000 kronor.

Juryns motivering lyder att Melody Farshin har ett intensivt, vildsint och brännande språk som får unga att läsa sina första romaner.

Stipendiekommittén består av:
Anna Albrektson, styrelseledamot sedan 2019. Professor i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet med särskilt fokus på 1700-talets litteratur, och är forskningsansvarig vid institutionen.
Kjell Blückert, vice ordförande och styrelseledamot sedan 2011.  Docent i kyrkovetenskap vid Uppsala universitet, utbildad lärare i historia och religionskunskap.
Jesper Olsson, professor och proprefekt för forskning på Institutionen för kultur och samhälle vid Linköpings Universitet.
Lydia Wistisen, forskare i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet med särskilt fokus på barn- och ungdomslitteratur.