Bonnier Carlsen, 2021-10-28

Foto: Kelia Anne

Min förändring sjunger av den världsberömda poeten Amanda Gorman

Den 28 oktober utkommer Min förändring sjunger av Amanda Gorman.  Hon tog världen med storm när hon läste sin dikt The Hill We Climb på president Bidens installation i januari 2021.

Tillsammans med den hyllade illustratören Loren Long har hon skapat en bilderbok, en barnens hyllning till förändring. Man kan höra att den är på väg, ett tydligt surr av drömmar och hopp om en värld där vi accepterar varandra och våra olikheter.

Där det finns mod, tolerans och förlåtelse. En planet där människor bygger broar, inte murar, mellan varandra. Amanda Gorman vill att berättelsen kan inspirera, uppmuntra och ge hopp till alla barn.

Amanda Gorman är född 1998 i Los Angeles, USA, och är poet och aktivist. Hon fokuserar på teman som förtryck, feminism, mångfald och social rättvisa. Hon är den yngsta poet som någonsin talat på en presidentinstallation i USA. Läs mer på theamandagorman.com.

Min förändring sjunger – aktivitetskit

Min förändring sjunger är översatt av Farhiya Feysal Yusuf.

”Jag heter Farhiya Feysal Yusuf, och är 22 år gammal. Jag pluggar i dagsläget till ämneslärare inom historia och Engelska. Utöver det så är jag poet och skribent, och jobbar även med kulturkonst då jag har egen monolog. Att jobba med bilderboken av Amanda Gorman var helt otroligt, och ett smakprov på hur det är att skriva en bok. Det känns dessutom roligt och kraftfullt att vara en del av den här boken då jag vet vad den betyder och kommer att betyda för den kommande generationen. Att som en svarta flicka läsa en bok, skriven om en svarta flicka samtidigt som den är skriven av och översatt av svarta unga kvinnor känns helt magiskt.”