Bonnier Carlsen, 2020-03-30

Foto: Illustration Andrea Femerstrand

Modigast i världen följetong på barnradion

Malin och Alxanders Karims bok Modigast i världen finns som nu radioföljetong och en serie i 20 delar. Modigast i världen handlar om Alba som är rädd för nästan allt. I hennes fantasi blir flugor till monster och små bäckar till rytande hav. Alexander Karim är berättaren. Cornelia Riddez gör rollen som  Alba och Theodor Velasco Macauley som Elias. Musik av Kristina Issa.

Om boken Modigast i världen

Hur känns det att vara rädd för allting – och ändå tvingas göra det läskigaste av allt? Alba bor på en ö långt bort med sina vilda syskon. Själv är hon rädd för nästan allting. Efter en våldsam storm försvinner alla hennes syskon och hon är plötsligt ensam i stugan med sin matglada get Yanko. Tillsammans måste de ge sig av för att hitta Albas pappa. Det blir en lång vandring med många läskigheter, men också äventyr och nya bekantskaper. Och kanske handlar mod inte alls om att inte vara rädd – utan att vara rädd men försöka ändå!

Modigast i världen är journalisten Malin Karims och skådespelaren Alexander Karims gemensamma barnboksdebut – en varm och rolig högläsningsbok om att kliva ur någons skugga, och om att hitta styrkan inom sig själv.  Äventyret förstärks av Andrea Femerstrands ljuvliga fyrfärgsillustrationer.