Bonnier Carlsen, 2021-04-27

Mumindalens alfabet – en modern klassiker i ny mumindräkt

Idag ger Bonnier Carlsen ut Mumindalens afabet – en hyllning till Tove Janssons vackra illustrationer och med dikter av poeten Annika Sandelin. Detta är en samproduktion med Förlaget M och som utkom i februari i Finland.

Moomin Characters driver under 2021 en global läs- och skrivfrämjande satsning. För Moomin Characters är samhällsansvar en naturlig del av verksamheten och därför läggs nu fokus på läs- och skrivförmåga. Läsning gör oss speciella: läskunnighet ger oss en möjlighet att utforska världen, var och en på sitt sätt. I satsningen deltar även aktörer som Röda korset, Unicef och PEN International.

Mumindalens alfabet är en introduktion till alfabetet. Här får vi en rundvandring i den magiska Mumindalen. I den här färgsprakande ABC-boken får vi träffa Tove Janssons älskade Mumintroll, men också upptäcka okända knytt och andra spännande karaktärer ur originalverken om Muminfamiljen

Den mästerliga barnboksförfattaren och poeten Annika Sandelin har skrivit en dikt för varje bokstav. Dikterna, skrivna på rim, tar oss på ett språkligt äventyr där läsaren får vända, vrida, smaka och känna på hur bokstäverna i vårt alfabet kan användas.

Mumindalens alfabet är en modern klassiker som passar för högläsning tillsammans. I den här vackra boken finns nytt att hämta för Muminentusiaster i alla åldrar! Illustrationerna i boken är hämtade ur Tove Janssons originalverk om Mumintrollet och hans familj.

Läs mer

 Tove Jansson kärlek till böcker

Mumintrollen är ständigt aktuella. Och nu lockas allt fler nya unga läsare in i Tove Janssons magiska värld – tack vare unikt nyskapade böcker.

Pedagogiskt material att ladda ner

Från A till Ö med Mumin - läs och diskutera

Från A till Ö med Mumin – välkommen på en utställning

Från A till Ö med Mumin – quiz

 

Läs mer här.

Läs också:

Mumintrollen och den magiska hatten

Mumintrollen och havsorkestern

Mumintrollen på hattifnattarnas ö

Sagor från Mumindalen

Julen kommer till Mumindalen

Mumintrollen och den osynliga gästen

Mumintrollen och draken