Bonnier Carlsen, 2020-08-05

Foto: Stefan Tell

Ny film om Eva och Adam spelas in i Göteborg

Efter teveserie, långfilm, dataspel, seriealbum och miljontals sålda böcker är Eva & Adam tillbaka. Den nya långfilmen Eva och Adam – att vara eller inte vara ihop spelas just nu in i Göteborg och har premiär under våren 2021.

I huvudrollerna kommer vi att få se skådespelarna Sonja Holm och Olle Cardell. Adams bästa vän Alexander spelas av Lukas Wetterberg och Evas bästa kompis Annika av Stella Klintberg. Evas bror Tobbe spelas av Emil Algpeus och Evas lillebror Max av Olle Einarsson. I övriga roller syns bland andra Ulla Skoog, Jonatan Rodriguez och Liv Mjönes.

Filmen regisseras av Caroline Cowan och producent är Francy Suntinger. Bakom manus står författarna Måns Gahrtons och Johan Unenges, som även skrivit böckerna om Eva och Adam.

Tre böcker för en ny generation läsare

Måns Gahrtons och Johan Unenges Eva & Adam älskas av barn i hela världen. I samband med att serien firade 20 år berättas historien på nytt i tre böcker för en ny generation läsare. Böckerna är genomgående illustrerade med Johan Unenges träffsäkra bilder som är fulla av humor och igenkänning. En romantisk komedi som tar ung kärlek på allvar! Den senaste boken heter Anti-killpakt, eller?.