Bonnier Carlsen, 2023-03-17

Petrus Dahlin och Jonna Björnstjerna prisas i Nextory E-book Awards

Nu har vinnarna i Nextory E-book Awards 2023 korats. Petrus Dahlin tillsammans med Johanna Kristiansson prisas för sin bok Vattenlandet. Även Jonna Björnstjerna prisas för sin bok Godistrollet.

Priset är instiftat av boktjänsten Nextory för att hylla e-boken och årets mest utlästa titlar. Priset delas ut för sjätte året i rad. Läs mer om samtliga pristagare.

Barnböcker, guld

Vattenlandet av Petrus Dahlin och Johanna Kristiansson (illustratör)

Tindra och Selma ska äntligen få besöka det underbara vattenlandet som alla i skolan pratar om. Tjejerna är ivriga, men också lite oroliga. Ryktet går nämligen att om man råkar kasta sig ner i fel vattenrutschkana kan man hamna i en hemlig, livsfarlig bassäng. Och där under ytan bor något stort, mörkt och hungrigt ...

Vattenlandet är den fjärde fristående delen i ”Läs på egen risk!” - serien med riktigt läskiga vandringssägner för nybörjarläsarna. Tidigare delar i serien heter Varuhuset, Dataspelet och Gosedjuret. Böckerna är lättlästa och genomillustrerade med Johanna Kristianssons färgstarka, lekfulla bilder. De spännande historierna ger både rysningar och läslust.

Barnböcker, silver

Godistrollet av Jonna Björnstjerna

Därför att det är den enda dagen i veckan då GODISTROLLET vilar. Alla andra dagar hämtar trollet de barn som äter godis!
Men är detta verkligen sant? Lillebror Kanins pappa påstår det. Men själv går ju pappa och gräver i gottepåsen mitt i veckan utan att det dyker upp något troll. Det där trollet är säkert ett vuxenpåhitt! När pappa lämnar köket klättrar Lillebror upp till godisskåpet. Han andas in den himmelska doften av polkagris, tvekar ett ögonblick, sedan åker godiset in i munnen ... Då, o fasa, sträcks ett par lååånga armar in i köket och griper tag i Lillebror - Godistrollet!