Bonnier Carlsen, 2022-10-21

Illustration: Moa Wallin

Pressbyrån blir Spökbyrån

Kristina Ohlsson högläser och Moa Wallin live-tecknar när Pressbyrån blir Spökbyrån!

Lördag den 29 oktober förvandlas Pressbyrån på Fleminggatan 50 i Stockholm till Spökbyrån!

Mellan kl. 13 och 15 är du välkommen på:

  • Högläsning med Kristina Ohlsson (start kl. 13.30)
  • Live-teckning med Moa Wallin
  • Signering
  • Spökiga tatueringar
  • Rita ditt eget spöke!
  • Spökbyråkopp till alla vuxna som köper kaffe

I ett samarbete mellan Bonnier Carlsen och Pressbyrån kommer en specialupplaga av Spökbyrån i convenience-format finnas till försäljning till förmånligt pris på Pressbyrån med start vecka 43. Samarbetet ingår i det läsfrämjande projektet Vägen till läsning. Läs mer om projektet här.

Om Spökbyrån

Spökbyrån är en mysrysig bokserie för lågstadieåldern av Kristina Ohlsson och Moa Wallin. Spökbyrån består av Elsa och Kalle som vet det mesta om spöken, och rycker ut när invånarna i Dimdalen råkar ut för allehanda spökerier. Tillsammans klurar de ut vad spöket försöker säga och varför det spökar.

Kristina Ohlsson är en av våra mest framgångsrika kriminal- och barnboksförfattare och tillhör Sveriges absoluta deckarelit. Hennes böcker har blivit stora läsarsuccéer, inte minst hennes oerhört populära rysare för unga läsare. Moa Wallin har illustrerat böcker för både barn och vuxna. Hon har även gjort bilder till spel, läromedel och skivomslag. Hennes stämningsfulla illustrationer gör Spökbyrån och Dimdalen till en extra spännande plats att vara på.

Böcker i serien

Fallet med den stora tågolyckan

Fallet med den farliga dimman

Fallet med det mystiska godismonstret

Fallet med den rusliga skuggan