Bonnier Carlsen, 2019-05-24

Foto: Charles Lidbom

Prinsessan Madeleine medverkar i boksamtal på Junibacken i samband med boksläppet av Stella och hemligheten

När Prinsessan Madeleine barnboksdebuterar är det med ett tema som genom hennes arbete med World Childhood Foundation kommit att engagera henne starkt: barns rättigheter. Den 4 juni släpps Stella och hemligheten som vänder sig till barn i lågstadieåldern och deras föräldrar.

Boksläpp på Junibacken 

Den 4 juni, samma dag som boken ges ut, medverkar Prinsessan Madeleine tillsammans med Marie Oskarsson i ett samtal med förläggare Ulrika Caperius från Bonnier Carlsen på Junibacken i Stockholm.

Ansökan om pressackreditering till Junibacken görs via pressackreditering@bonnierforlagen.se senast den 28 maj, kl 14.00. Platserna är begränsade.

Bokmässan

I samband med bokmässan i Göteborg i september medverkar Prinsessan Madeleine i ett seminarium om boken. Mer information kommer i anslutning till mässan.

Om boken

Stella och hemligheten är skriven i samarbete med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. Prinsessan Madeleine och Karini Gustafson-Teixeira ligger bakom idén och grundberättelsen, och har tillsammans med Marie Oskarsson utvecklat historien om Stella. Illustratör är Stina Lövkvist.

Det är en vardagsnära berättelse att läsa tillsammans, men också en bok med ett viktigt ämne att prata om. När nioåriga Stella och hennes pappa flyttar till Sverige känns allt nytt och lite konstigt: språket, skolan och fritidsaktiviteterna, allt är annorlunda och tar tid att vänja sig vid. Så en dag berättar kompisen Elena en fruktansvärd hemlighet för Stella. Något som Stella inte får berätta för någon. Lova det! Men Elenas hemlighet skaver som en tung sten i magen på Stella. Vad ska hon göra? 

I slutet av boken finns diskussionsunderlag som kan användas för samtal om integritet, förtroenden och självkänsla. Det finns också en separat lärarhandledning för den som vill fördjupa sig i frågorna.

– Det är otroligt viktigt att våga prata med barn om övergrepp och rätten till integritet. Alla barn förtjänar att få växa upp i en trygg och kärleksfull miljö. Genom att fler hjälper till att bryta tystnaden kanske vi kan nå dit tillsammans, säger Prinsessan Madeleine.

Stella och hemligheten ges ut av Bonnier Carlsen i samarbete med World Childhood Foundation.  

Prinsessan Madeleine är genom sitt arbete med World Childhood Foundation engagerad i frågor som rör barns rättigheter och har länge velat hitta ett sätt att tala direkt med barn om dessa svåra ämnen. Detta är hennes författardebut. 

Karini Gustafson-Teixeira samarbetar sedan många år med Prinsessan Madeleine och tillsammans har de bland annat tagit initiativ till World Childhood Foundations #EyesWideOpen-kampanj, vars mål är att öka medvetenheten om de barn som varje år faller offer för trafficking och sexuell exploatering.

Marie Oskarsson är journalist och författare till över 25 böcker, främst för barn och unga. Hon skriver ofta om känslor och relationer för unga läsare.

Stina Lövkvist är barnboksillustratör och arbetar med serier och animation. Hennes bilder är ofta myllrande, färgstarka och fantasirika.

World Childhood Foundation är en barnrättsorganisation som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn, med visionen att alla barn har rätt till en barndom fri från våld, exploatering och sexuella övergrepp. 2019 firar Childhood 20 år.

Boken kommer att finnas till försäljning i bokhandeln fr o m den 4 juni.  

Recensionsexemplar kommer att finnas tillgängliga fr o m den 4 juni. 

Recensionsdag är den 13 juni. För önskemål om recensionsexemplar av Stella och hemligheten kontakta press@bonnierforlagen.se

Ladda ner bokomslaget och pressbilder.