Bonnier Carlsen, 2022-04-07

Foto: Polarn O. Pyret

Sarah Sheppard i nytt designsamarbete med Polarn O. Pyret

Sarah Sheppard följer upp det framgångsrika samarbetet med Polarn O. Pyret. Syftet är att främja läsandet och tiden man tillbringar tillsammans genom läsning,  Färgstarka illustrationer ur de populära böckerna om dinosaurier prydde fjolårets kollektion. Vilka illustrationer som inspirerat till en del av sommarens kollektion är än så länge en smula hemligt. Det ryktas dock om att i år dyker några riktigt vassa typer upp. Hajar du?

Den nya klädkollektionen släpps senare under våren, både i butik och online.

Det här är Sarah Sheppard

Sarah Sheppard är författare och illustratör. Efter en universitetskurs i paleontologi blev hon dinosauriefantast och skrev faktaboken Massor av dinosaurier som nominerades till Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok 2008. Hennes kartbok Viktiga kartor –  för äventyrare och dagdrömmare har väckt nyfikenhet för vår fantastiska planet hos tiotusentals barn och tilldelades Carl von Linné-plaketten för årets bästa faktabok. Sarah fortsätter resan med nya bokserien Jorden runt.Hösten 2020 utkom även hennes bok Mystiska platser & olösta mysterier.

Heja hajar

Det finns få djur på jorden som är så spännande och skrämmande som hajarna. Men de är också vackra och mystiska djur som funnits på vår planet i över 400 miljoner år – längre än människor, fåglar och dinosaurier! I Hajar får du bland annat veta mer om den vänliga valhajen, den superfarliga tjurhajen som kan simma in i floder och sjöar, den utdöda jättehajen megalodon och hajarnas superstar: vithajen! Följ med ner i haven och lär dig mer om jordens finaste fisk!

Pyssla med världens coolaste fisk – hajen!

Det finns många olika sorters hajar och de simmar i världens alla hav, även i Sverige! I Hajar – pysselbok med klistermärken får du träffa några av dem, bland annat den vänliga valhajen, den superfarliga tjurhajen, den utdöda jättehajen megalodon och hajarnas superstjärna vithajen förstås. Boken innehåller massor av klurigt pyssel och i mitten finns det hajklistermärken.

Räkna med hajar!

Titta och peka på Sarah Sheppards spännande hajar och lär dig räkna. Boken innehåller även hajfakta. Simma lugnt!