Bonnier Carlsen, 2022-11-08

Foto: Kent Eng

Simon Jannerland nomineras till Spårhunden 2022

Simon Jannerland är en av författarna som nomineras till Svenska Deckarakademins barn- och ungdomspris Spårhunden 2022. Han nomineras för sin bok Ett djupt hål: I vårt kvarter, som kan koras årets bästa barn- och ungdomsdeckare. Spårhunden har delats ut sedan 2002. Årets prisvinnare presenteras på Deckarakademins höstmöte i Eskilstuna den 20 november.

Motiveringen:

Bild och text är väl integrerade och illustrationerna är skönt suddiga i kanten – ger härlig associationsfrihet. Budskapet om den ständigt effektiva pappan är mjukt formulerat och inte påträngande.

En bilderbok i två akter

Gunnars pappa Roland har alltid bråttom. Idag råkar han glömma sin matlåda. Då måste Debbie, Gunnar och jag gå och lämna den till honom på kontoret. Det konstiga är att när vi kommer dit så är Roland putsväck – BORTA! Och rätt som det är kommer det en drös med kontorschefer som också vill ha tag på honom.

Ibland måste vi kämpa för att rädda varandra.

Läs mer om Vårt kvarter i Arga tanten.

Om författaren

Simon Jannerland är bosatt i Alingsås. Han är frilansande illustratör, AD och animinatör med uppdrag i spel- och underhållningsbranschen. Simon Jannerland har illustrerat flera barnböcker, bland annat Daniel Sjölins fartfyllda bilderböcker: Stormen och monstertrucken samt Vulkanen och monsterbrandbilen. Med bilderboken Arga tanten debuterar Simon också som författare.