Bonnier Carlsen, 2021-03-09

Foto: Shutterstock

Sjätteklassare skapar nästa Kung Pow-bok tillsammans med författarna

I höstas utlyste Bonnier Carlsen en tävling tillsammans med författarna till böckerna om Kung Pow, Ola Lindholm och Johan Lindqvist. Tävlingen gick ut på att hitta på en skurk, och därmed huvudintrigen, till nästa Kung Pow-bok som kommer ut hösten 2021. Över 350 bidrag kom in och nu är vinnarna korade. Första pris går till Julia, Anton, Milton och Joel i årskurs 6 på Bäckaskolan i Gnosjö för deras kreativa bidrag om den onda vetenskapsmannen Yamamoto.

Motiveringen lyder:

En ond vetenskapsman som kidnappar barn och sedan gör farliga experiment på dem. Kan man hitta en hemskare skurk? Nej! Och när det visar sig vad experimentet går ut på blir allting ännu läskigare. Dessutom utspelar sig äventyret på en cool plats som erbjuder ännu mer spänning. Eleverna har genom sin fantastiska fantasi verkligen inspirerat oss. Äventyret om Sam, Ju och Aishas kamp mot Yamamoto kommer bli fantastiskt. Det är vi helt säkra på!

Charlotte Vejklint, klassens lärare:

– Jag visste redan tidigare att eleverna i åk 6 på Bäckaskolan i Gnosjö är kreativa och fantasifulla men att det skulle räcka ända till vinst i Bonnier Carlsens Kung Pow-tävling var jag inte säker på. Under lektionerna då eleverna diskuterade idéer märkte jag att de var oerhört engagerade och jag vet att många av dem har läst och tyckt om Kung Pow. Förstaplatsen är en underbar nyhet och jag som lärare är fantastiskt stolt och glad! Nu ser vi alla fram emot det fortsatta arbetet med bokidén.

Ola Lindholm och Johan Lindqvist som inom kort kommer att besöka Gnosjö och träffa sina medförfattare:

– Det har varit fantastiskt att läsa igenom de hundratals bidrag som kommit in. Vi har verkligen fått bada i onda skurkar. Det är tydligt att våra läsares fantasi inte har några gränser. Och det hjälper oss att tänja på våra. Att involvera våra läsare i skapandet av nya äventyr känns nu som en kanonidé! Vi hoppas kunna göra det framöver också. Förhoppningsvis är det också ett sätt att skapa nyfikenhet och lust kring både läsning och historieberättande.

Boken, som blir den sjätte i serien och ännu inte har fått någon titel, har utgivningsdag den 13 september. Till tävlingen togs ett förslag på hur man som lärare skulle kunna arbeta med tävlingsuppgiften i klassrummet med koppling till läroplanen, lgr 11. Förslaget är skapat av Linda Engvall, grundskollärare. Böckerna om Kung Pow är illustrerade av Kevin Olberg.

Mer information om tävlingen finns här!

Kontakt:

Jenny Helldahl • Kommunikationsansvarig Bonnier Carlsen • jenny.helldahl@bonnierforlagen.se • 076-526 09 80