Bonnier Carlsen, 2023-03-07

Foto: Getty

7 charmiga böcker om vovvar, hamstrar och andra husdjur

Läs om kissekatten som vill gå sin egen väg, duktiga vovven som tar hand om det mesta och en lekfull noshörning. Böcker om djur är alltid populära, både som högläsning och att läsa på egen hand. Vi har valt ut en samling charmiga och roliga böcker för den som älskar djur. För vem gör inte det?

Denna lista finns även som formgiven PDF. Klicka här för att hämta den.

Varje dag går de på promenad tillsammans – människan först och hennes katt en liten bit bakom. De promenerar alltid samma runda och de brukar stanna på ett särskilt ställe för att leka kurragömma. Men en dag tröttnar katten och går åt ett annat håll, bort från människan och den vanliga vägen. Då blir människan mycket rädd. Ska hon stanna kvar eller följa efter? Vart är hennes katt på väg egentligen? Tänk om de går vilse och aldrig hittar hem? En färgstark och poetisk saga, en bilderbok för alla åldrar.

Ålder 3-6 år

Köp Kattpromenaden

Stopp! av Maria Altés

Familjens lilla hund är en väldigt DUKTIG VOVVE och alla älskar honom hejdlöst. Han sorterar gamla tidningar och tar hand om tvätten, ser till att familjen får fart under fötterna när de är ute på promenad, bäddar deras sängar och mycket mer. Men en sak kan den lilla vovven inte förstå ... Humoristisk och ömsint kärleksförklaring till människans bästa vän av prisbelönt författare.

Köp Stopp!

Ålder 3-6 år

En noshörning som husdjur av Julia Groth

Det finns många fantastiska djur att önska sig. Hur skulle det var med en lekfull noshörning eller en vänlig surikat? Kanske en blåval i badkaret eller en lekfull noshörning eller en flamingo att flyga på? Så typiskt att mamma och pappa alltid har en bra förklaring till varför det inte går. Vad blir det för djur? Den som läser får se! En härlig fantasifull färg- och mönsterexplosion om längtan efter ett husdjur. En färgexplosion för alla som älskar djur och drömmer om ett eget husdjur.

Köp En noshörning som husdjur

Ålder 3-6 år

Dillstaligan. Hamsterkuppen av Jens & Hedda Lapidus och Gustaf Lord

Vad händer i Dillsta? Högkvarteret är under attack, krutfabriken har tagits över av några tuffa typer. Och ännu värre är att Bollans inte lika tuffa hamster råkade bli kvar där inne! Nu måste Dillstaligan befria både sin klubblokal och den tappra gnagaren! Sjätte fristående delen om Dillstaligan bjuder på som vanligt på fartfylld, humoristisk och spännande läsning för lågstadieåldern.

Köp Dillstaligan. Hamsterkuppen

Ålder 6-9 år

Katthämtningen av Camilla Ceder och Sanna Mander

Alla Sallys kompisar har ett eget djur. Hon försöker förklara för sina föräldrar hur mycket det skulle betyda för henne att få ett djur, men inget hjälper. (Hennes pappa är ju allergisk.) Sally förstår att hon måste göra något själv. Och att hitta folk som vill bli av med kattungar är hur lätt som helst! Ingår i serien Sally – Djurens vän – perfekt att läsa själv eller högt tillsammans!

Köp Djurfiket

Ålder 6-9 år

Valpen Ville av Margareta Nordqvist

Eddis högsta önskan har fallit in: han ska få en egen hund. Valpen Ville är underbart söt och gosig, men han är faktiskt ganska busig. Det blir en utmaning för Eddi när han ska lära Ville allt som hundar ska kunna. En bok som ingår i en serie lättlästa böcker om barn som bor på landet och tar hand om olika djur.

Köp Valpen Ville

Ålder 6-9 år

Kelvins kaniner av Jenny Alm Dahlgren & Ingrid Flygare

Kelvin har köpt kaniner tillsammans med sin farmor. Då kan väl inte farmor bara gå och dö? Nu är Kelvin ensam med de två kaninerna. Tills en av dem försvinner... Ingår i den mysiga serien Djurgänget. Perfekt för djurälskare som vill träna på att läsa själva!

Ålder 6-9 år

Köp Kelvins kaniner