Bonnier Carlsen, 2018-02-22

Sportlov för äventyrare och dagdrömmare på Junibacken

Sarah Sheppards Viktiga kartor – för äventyrare och dagdrömmare har inspirerat Junibacken till årets inramning av sportlovsveckan. Här bjuds det på världskartepyssel och diamantorientering.

Sportlovet på Junibacken pågår 24/2–4/3 2018.

Världskartepyssel – skapa fantasifigurer & låt dem befolka din drömvärld
24/2, 26-27/2 och 1/3-4/3 kl 12:00-15:00

Rita djur, skatter, människor eller fantasifigurer som får ta plats på världskartorna som täcker Paviljongens fönster. Aldrig förr har vår Paviljong känts så stor som när vi tillsammans befolkar jorden. Under Sportlovet skapar vi en riktig drömvärld för äventyrare och dagdrömmare!

Sarah Sheppard är på plats i Paviljongen
25/2 kl och 28/2 kl 12:00-12:45 samt kl 14:30-15:15,

Läs mer om Sportlovsveckan på Junibacken.

Med en karta i handen kan fantasin resa vart som helst i världen. Sarah Sheppard har här skapat den perfekta boken för alla som drömmer sig bort till avlägsna platser fyllda av spännande upptäckter. Här hittar läsaren de giftigaste djuren, vildaste vulkanerna, största skatterna och märkligaste mysterierna runt om i världen. Självklart finns här också korrekta faktauppgifter och tydliga kartor. Låt resan börja! Viktiga kartor – för äventyrare och dagdrömmare är en älsklingsbok för många och har tilldelats Carl von Linné-plaketten för årets bästa faktabok för barn och ungdom.

Foto: Andreas Apell

Sarah Sheppard är författare och illustratör.  Efter en universitetskurs i paleontologi blev hon dinosauriefantast och skrev faktaboken Massor av dinosaurier som nominerades till Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok 2008. Som författare till faktaböcker för barn står Sarah Sheppard i en klass för sig. Hennes böcker om dinosaurier, Massor av dinosaurier (nominerad till Augustpriset för årets bästa barnbok), Varning för köttgänget, Dino A-B-C och Dino 1-2-3) är moderna klassiker och ett måste för alla som vill förstå och veta mer dinosaurier. 2013 kom den fantastiska kartboken Viktiga kartor - för äventyrare och dagdrömmare som tilldelats Carl von Linné-plaketten!