Bonnier Carlsen, 2022-03-23

Stina Wirsén prisas i Nextory E-book Awards 2022

Nu är det officiellt vilka titlar som prisas i Nextory E-book Awards 2022 – tidigare kallad Stora e-bokspriset. Stina Wirsén prisas för sin bok Vem blöder? Priset är instiftat av boktjänsten Nextory för att hylla e-boken och årets mest utlästa titlar. Priset delas ut för femte året i rad. Läs mer om samtliga pristagare.

Barnböcker, brons

Alla Vemdjuren leka tillsammans och bygga ihop. Det hamras och målas med fart och fläng. Mej oj, någon slår sig med hammaren, och en annan får en planka på näsan och börjar blöda näsblod, och hur gick det med foten som kom i kläm? Alla måste tröstas och plåstras om. Både de som gjort sig illa och de som gjort någon annan illa. Det kan vara precis lika jobbigt.

Vem blöder? är en liten bok om stora känslor. På ett mästerligt sätt fångar Stina Wirsén i text och bild både det svåra och komiska i situationen. Boken vänder sig till de minsta barnen – den är enkel i sitt upplägg, men med stor finess och träffsäkerhet finner Stina Wirsén de små nyanserna som gör boken till ett mäktigt äventyr!

Om Stina Wirsén

Stina Wirsén är författare, konstnär och illustratör som skrivit och illustrerat många barnböcker. Hon har tilldelats utmärkelser som Expressens Heffaklump för barnlitteratur, Elsa Beskow-plaketten, och Nordiska Tecknares pris.