Bonnier Carlsen, 2020-03-06

Foto: Maria Annas

Stora e-bokspriset till Stina Wirsén

Författaren och illustratören Stina Wirsén tilldelas det Stora e-bokspriset i barnkategorin för boken Vem finns?. För tredje året i rad delar Nextory ut priset till de e-böcker som flest personer har läst från början till slut.

– Årets mest utlästa titel, det är stort. Jag är tacksam och glad över att vara läst och över att mina berättelser når fram till barn och deras vuxna. Att skriva och rita för barn, om existentiella frågor är inte helt lätt. Därför är jag extra lycklig över att ”Vem finns?” läses till sista sidan, att läsaren följer med till slutet av berättelsen, säger Stina Wirsén.

Om priset

Stora e-bokspriset instiftades 2018 av boktjänsten Nextory för att hylla e-boken och årets mest utlästa titlar. Utmärkelserna bygger på prenumerationstjänstens egen statistik och vinnarna i Stora e-bokspriset belönas med äran och diplom.

Vem finns?

Vilka finns i familjen? Och vem finns inte? Mjau och Pip är syskon. Det har de alltid varit. Innan de föddes låg de i varsitt ägg och väntade på att kläckas. Det fanns ett tredje ägg som väntade också. Men det kläcktes inte. Det var tomt. Det låg ingen liten unge i det ägget. Bara en blå dunig fjäder. Med en imponerande enkelhet tar Stina Wirsén upp viktiga ämnen för stora och små.

Om Stina Wirsén

Stina Wirsén, född 1968, är känd för sina illustrationer i DN och har genom åren mottagit en rad olika priser för sina verk. Hennes arbete sträcker sig från illustrationer i dagspress och böcker, till frimärken, offentlig konst och kakelmålningar. Stina Wirsén hör till en av våra mest omtyckta illustratörer och barnboksförfattare med sin oefterhärmliga och oemotståndliga stil som både små och stora älskar.