Bonnier Carlsen, 2018-11-13

Foto: Filip Wolak

Succéförfattaren Jeff Kinney på Stockholmsbesök

Den amerikanske succéförfattaren Jeff Kinney besöker Stockholm i samband med lanseringen av den nya Dagbok för alla fans-boken På hal is. Jeff har ett fullspäckat program och kommer att besöka ett antal skolor. Lördag den 1 december finns det möjlighet att träffa Jeff när han signerar sin senaste bok i Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

Bokserien Dagbok för alla mina fans har vuxit till ett globalt fenomen med mer än 200 miljoner böcker i tryck världen över. Böckerna prisas för sin träffsäkra humor och förmåga att fånga in motvilliga läsare. Och den roliga och spännande formen med streckteckningar och ”handskriven” text lockar både lässvaga och läsvana.

Jeff Kinney, född 1971 i Maryland, är bosatt i Massachusetts med fru och två söner. Den första teckningen Jeff minns att han tecknade föreställde en sköldpadda. 1998 började Jeff att arbeta med Dagbok för alla mina fans och serien publicerades från början på nätet – funbrain.com. Första boken utkom 2007 i USA.

Mer om Jeff:

Utsågs 2009 av Time Magazine till en av världens mest inflytelserika personer

J.R.R. Tolkien är en av favoritförfattarna

Har varit klubbmästare i scouterna

Spelar volleyboll två gånger i veckan

Brodern Scott har skrivit en av sångerna som spelas i The Diary of a Wimpy Kid film

Se en intervju med Jeff.

Mer om nya boken På hal is:

Greg kämpar med vintern – än är det för varmt, än för kallt. Det enda som lindrar är varm choklad. Men när skolan stänger på grund av all snö räcker det inte med chokladen. Grannskapet förvandlas till ett vintrigt slagfält där Greg och kompisen Rowley måste kryssa mellan allianser, svek och stridande gäng. Hur ska de slippa undan det gigantiska snöbollskriget med livet i behåll?