Bonnier Carlsen, 2019-10-20

Teater Pero i Stockholm presenterar: Vem ser Dim?

Vem ser Dim? är en teater om att vara väldigt liten ... men inte allra minst. Pjäsen fritt efter boken av Maria Nilsson Thore. Hennes älskade bok blir nu levande på scen. Det blir garanterat stor igenkänning för såväl stora som små.

Om pjäsen Vem ser Dim?

I skogen där Dim bor finns det massor att upptäcka. Dim tittar uppåt, på barnen som leker, och missar just därför att det finns en liten, liten krumelur som också tittar uppåt. Uppåt på Dim-Men visste du att allra längst där nere bor det en figur som heter Dim? Han är som du och jag, fast mycket mindre.  Så liten att han undrar om han finns. I skogen bor den pyttelilla figuren Dim som lever alldeles ensam bland kottar, blad och bär. Dims längtan efter att bli sedd är stor och därför är blicken ständigt riktad uppåt, mot de stora barnen som leker i skogen. Han är beredd att göra vadsomhelst för dem.

  • Regi: Peter Engkvist
  • Medverkande: Lise Edman och Ola Johansson
  • Musik: Ola Johansson
  • Scenografi & kostym: Lina Serning
  • Speltid: 30 min
  • Pris: 110 kr vardagar, 120 kr helger
  • Boka på 08-612 99 00 eller biljett@pero.se. 

Vem ser Dim?

Maria Nilsson Thore bjuder återigen på bilderboksmagi. Med sina stämningsfulla akvareller gjuter hon liv i en pytteliten värld djupt inne i skogen och berättar en saga om önskan att bli sedd – och konsten att se det som finns alldeles intill. Pyttelilla Dim är precis som du och jag, fast mindre än en kotte. I hans hem djupt inne i skogen är det spännande att vara liten: några frön blir till fina vingar, en blomma blir en rolig dräkt. Och ett blåbär räcker som mat i flera dagar! Men det är också väldigt ensamt. När man är så liten som Dim är det ingen som lägger märke till en. Dim är mest nyfiken på de stora som klampar genom skogen, men vad han än gör så ser de honom inte. Fast en dag när Dim känner sig som mest ensam och förtvivlad så hör han ett pyttelitet pip. Kanske finns det någon som ser Dim trots allt?