Bonnier Carlsen, 2020-08-13

Foto: Caroline Andersson, Emma Göthner

TV-serien Sagasagor nomineras till Kristallen

Den uppskattade barnserien Sagasagor har för andra året i rad nominerats i kategorin Årets Barnprogram 2020! Vinnarna kommer att presenteras på Kristallen-galan i TV4 den 27 augusti.

Tv-serien Sagasagor

TV-serien Sagasagor, som går att streama på Viaplay, är baserad på Josefine Sundströms populära böcker om fem-och-ett-halvt-åriga Saga som bor i ett gladhus, har en envis lös framtand och drömmer om ett lurvigt husdjur att gosa med. Illustrationerna står Emma Göthner för.

Aktuell med ny bokserie

I början av september utkommer en helt ny bokserie om Sagasagor av Josefine Sundström och Emma Göthner. I Sagasagor. Läs tillsammans alterneras text i gemener med enstaka meningar i versaler. På så vis kan vuxen och barn turas om att läsa. Innehållet förblir spännande och roligt för nybörjarläsaren, men texten att läsa själv blir enkel och anpassad till barnets läsförmåga. Bokserien är skapad särskilt för de läsare som befinner sig i glappet mellan högläsningsböcker och läsa-själv-böcker.

Sagasagor. Branden. Läs tillsammans

Saga och Samir är på badstranden. Just när de ska köpa glass i kiosken tycker Saga att det luktar konstigt. NÄSTAN BRÄNT! Den här dagen blir både härlig och lite läskig.

Sagasagor. Stölden. Läs tillsammans

Någon har spridit ut sopor på Solrosvägen och plötsligt är Samirs ena gympasko borta. SKUMT! Vem är det som stökar och bökar på Sagas och Samirs gård?

Läs också:

I böckerna öppnar Josefine Sundström och Emma Göthner dörren till Sagas värld. Det är varma och roliga högläsningsböcker à la Kerstin Thorvalls vardagsberättelser från 70-talet.

Sagasagor. Studsmatta, simskola och en borttappad Tigertass. Tilldelades priset: Din bok - Vårt val. Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningens årliga pris för bästa barnbok år 2016)

Sagasagor. Syskonsjuka, kämpaglöd och en envis framtand

Sagasagor. Bananbus, finskor och en superjobbig superhjälte

Sagasagor. Fiffiga kroppen och finurliga knoppen (även översatt till engelska, somaliska och arabiska)

Sagasagor. Ballonglängtan, kurragömma och två tomtar i diket