Bonnier Carlsen, 2019-08-16

Foto: Caroline Andersson,
Illustration Emma Göthner

TV-serien Sagasagor nomineras till Kristallen

Den uppskattade barnserien Sagasagor har nominerats i kategorin Årets Barnprogram 2019. Vinnarna kommer att presenteras på Kristallen-galan den 30 augusti. TV-serien Sagasagor, som går att streama på Viaplay, är baserad på Josefine Sundströms populära böcker om fem-och-ett-halvt-åriga Saga som bor i ett gladhus, har en envis lös framtand och drömmer om ett lurvigt husdjur att gosa med. Illustrationerna står Emma Göthner för.

Josefine Sundström om nomineringen:

”Jag är stolt över att Sagasagor uppskattas av både tittare och en sträng Kristallenjury. Samtidigt känner jag stor glädje att dela nomineringen med Viaplay och SF Studios som tidigt läste böckerna och valde att satsa på projektet.” 

Med lång tradition

SF Studios har en lång tradition av att producera barninnehåll som lockar en stor publik. Historiskt har SF Studios filmatiseringar av Astrid Lindgrens uppskattade barnböcker varit framträdande. På senare år har bolaget stått bakom produktioner såsom Lasse-Majas Detektivbyrå – Det första mysteriet, Bamse-triologin och Julkalendern 2014 – Piratskattens hemlighet.

Aktuell med ny bok

I början av september utkommer Sagasagor. Ballonglängtan, kurragömma och två tomtar i diket. Fem stora berättelser om små och stora ögonblick i vardagen. Om avundsjuka i en djurpark, föräldragnissel, en ovanlig julafton och om blöta bor hos en kompis.

Läs också

Sagasagor: Studsmatta, simskola och en borttappad Tigertass tilldelades priset: Din bok - Vårt val, Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningens årliga pris för bästa barnbok år 2016. I serien ingår även Sagasagor. Syskonsjuka, kämpaglöd och en envis framtandSagasagor. Bananbus, finskor och en superjobbig superhjälte samt Sagasagor. Fiffiga kroppen och finurliga knoppen.

I böckerna öppnar Josefine Sundström dörren till Sagas värld. Det är varma och roliga höglösningsböcker à la Kerstin Thorvalls vardagsberättelser från 70-talet.