Bonnier Carlsen, 2024-04-11

Foto: Stefan Tell

Uppvaknandet har belönats med Fenix awards för Årets bästa spelrelaterade bok

Drakar och demoner. Uppvaknandet av E.P. Uggla har belönats med utmärkelsen Fenix Awards för Årets bäst spelrelaterade bok. Priset delas ut av Sveriges mest heltäckande speltidningLäs mer om alla priser.

Om Uppvaknandet

 Allt tycks gå fel. Först försvinner Tameas bror på ett hemligt Sedan börjar hennes tatuering att bränna som eld. Och då plötsligt från ingenstans säger hennes pappa att hon ska giftas bort. Tameas enda val är att lämna hemmet och hitta sin bror. Fast världen utanför stadsmurarna är hårdare än hon kunnat drömma om. Hon tvingas slå följe med en tjurskallig anka och en tjuvaktig alv. Men kan hon verkligen lita på sitt resesällskap? Och hur ska hon kunna hitta sin bror, när hon knappt klarar att ta sig levande till närmaste grannby?

E.P. Uggla, författare till Uppvaknandet:

– Jag är en av de där rollspelsnördarna som tokälskade Drakar och demoner. Någon gång under tidigt 2000-tal började jag istället spela RPG. Kanske mest för att jag då inte behövde tjata på någon annan för att få spela. Men det är svårt att beskriva nostalgin som vällde upp när jag började gå igenom nytt och gammalt material inom Drakar och Demoner för att kunna hitta en ny historia att berätta. Plötsligt kom jag ihåg alla de egna äventyren jag skrev till Drakar och Demoner som jag sedan tvingade min (stackars) lillasyster och hennes vänner att spela. Det är svårt att kunna önska sig något mer än att nu faktiskt på riktigt få skriva en bok i den världen.

Foto: Stefan Tell

Sedan måste jag tillägga att jag tror att Drakar och Demoner var en ventil för många av oss nördar när det kom. För du erbjöds att kunna fly den grå vardagen in i en värld där du kunde bli vem du än ville. För det är ju som min redaktör Anton sa: I Drakar och demoners rollspelsuniversum är det sällan viktigt om du är en alv, dvärg, orch, människa eller anka. Det enda som spelar roll är vart du är på väg och vem du tänker döda, och så klart, att inte dö först.