Bonnier Carlsen, 2020-07-23

Vår planet – boken som bygger på Netflix-serien

Vår planet är den officiella boken till den hyllade Netflix-serien "Our planet". Svindlande foton och vackra illustrationer ger oss en bild av jordens olika livsmiljöer med varierande växtlighet och djurliv. Vi får utforska islandskap, stekheta öknar, täta regnskogar och till synes ändlösa hav och får lära oss om hur allt hänger samman.

"Naturen är full av spännande historier. Några berättar om hur en del djur lyckas överleva på de ogästvänligaste platserna på jorden. Vad kan vara mer fascinerande — och samtidigt skrämmande — än en kejsarpingvinhanne som tillbringar nästan halva året genom att stå i fullständigt mörker utan någon som helst föda, medan iskalla vindar piskar hans kropp? Andra djur verkar leva ett liv i lyx." Sir David Attenborough

En bok för hela familjen

Den legendariske naturfilmsprofilen Sir David Attenborough, som också var speaker för tv-serien, har skrivit ett förord till Matt Whymans lättlästa och informativa text. Helt naturligt handlar det om att vi måste ta hand om vår alldeles fantastiska planet och boken är ett internationellt samarbete med Världsnaturfonden, WWF. Denna praktutgåva passar bra för hela familjen – en bok att läsa och uppleva tillsammans!

Om WWF:

WWF är en helt oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och naturvårdsorganisation som bildades 1961. Med fler än fem miljoner supportrar är WWF en av världens ledande ideella naturvårdsorganisationer med projekt i mer än 100 länder. Verksamheten finansieras till största delen med gåvor från allmänheten.

Om författaren

Matt Whyman bor i England. Journalist och bästsäljande författare som har skrivit flera böcker för ungdomar och vuxna, både skönlitterärt och fakta. Några titlar är Walking With Sausage Dogs och The Unexpected Genius of Pigs. På svenska finns ungdomsromanerna Vid dödens sjö och Rätt att döda  utgivna av Bonnier Carlsen.

Om illustratören

Richard Jones bor i England. Prisbelönt illustratör med examen i grafisk design. Arbetar med oerhört detaljerade lager för att skapa sina unika och vackra bilder som har rönt stor uppmärksamhet över hela världen. Han har illustrerat flera bilderböcker, bland annat The Snow Lion och Whale in a fishbowl.