Bonnier Carlsen, 2020-10-14

Vernissage för Jakob Wegelius på Seriegalleriet

Prisbelönta Jakob Wegelius ställer ut på Seriegalleriet i Stockholm med vernissage lördag den 24 oktober. Utställningen visar motiv ur Den falska rosen och Mördarens apa och pågår till och med den 18 november.

Om Jakob Wegelius

Jakob Wegelius, född 1966 i Göteborg och sedan flera år boende i östra Småland, är en mångsidig barnboksskapare som både skriver, illustrerar och formger sina berättelser. Han är senast aktuell med Den falska rosen, en fristående fortsättning på Legenden om Sally Jones (2008) och Mördarens apa (2014) som båda tilldelades Augustpriset för årets bästa barn- och ungdomsbok. Jakob Wegelius har, utöver dubbla Augustpris, även mottagit utmärkelser som Deutscher Jugendliteraturpreis, ALA Batchelder Award, Expressens Heffaklump, Maria Gripe-priset och Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur. För Den falska rosen tilldelades han våren 2020 Kulla-Gullapriset, samt nominerades till Barnradions bokpris. Hans böcker är översatta och utgivna på över tjugo språk.

Om Seriegalleriet

Seriegalleriet ligger på S:t Paulsgatan 14 i Stockholm och säljer originalteckningar och signerade tryck ur tecknade serier, bilderböcker och animerade filmer. Mer information finns här.

Med anledning av covid-19

Seriegalleriet är ganska litet. Du kan därför behöva vänta utanför en stund så att lämpligt avstånd mellan besökarna kan hållas i lokalen. Jakob finns dock på plats under hela vernissagedagen för signering, så att trängsel inte ska behöva uppstå vid någon viss tidpunkt.